miércoles, 11 de diciembre de 2019

Greta Thunberg té raó (i el PP no. I Ábalos tampoc)


-->
Text de la meua columna Va com va del 10 de desembre de 2019


Reconec que la figura de Greta Thunberg em produeix una certa estranyesa. No tant pel fet que una dona jove de 16 anys tinga ideals i militància. Això no hauria d'estranyar a ningú. Hi ha moltes xicones d'eixa edat amb espenta i ideologia. El que sorpren és la visibilitat mediàtica que ha aconseguit. Això fa sospitar, clar, i cal estar vigilant amb aquest fenòmen. Però el que és cert és que amb ella també ha visibilitzat seriosos i urgents problemes mediambientals i ha reforçat la mobilització del jovent. A més, la mena d'atacs i menyspreus que pateix i de qui els pateix indica que ara per ara no és una figura innòcua.

També és un gran detector d'hipòcrites: sentir a l'alcalde de Madrid a la Cimera del Clima traure pit per Madrid Central va donar molta vergonya aliena. Qualsevol dia anem a tindre als nostres polítics locals del Partit Popular (a Gandia i a València) diguent que a ells els encanten els carrils bicis. Seria divertit.

També té barra que eixa mateixa setmana s'enterem que el ministeri de Foment contempla la possibilitat de traure l'estació de ferrocarril de Gandia fora de la ciutat, fent així menys operatiu per al dia al dia el transport en tren, deteriorant-lo encara més, i afavorint per tant l´ús del cotxe privat. No sorpren d'un ministeri que canvia horta per asfalt a la V21, que vol ampliar de manera desmesurada i embogida el port de València i que deixa morir l'Albufera, les platjes i les nostres zones litorals.

Doncs està molt bé que aquesta xicona sueca, sempre amb barret i careta d'emprenyada, introvertida i emocional, pose en evidència a aquesta colla d'hipòcrites, de taurons i de depredadors ambientals. A veure si aconsegueix que es tallen una mica, ni que siga per vergonya.

La foto de Greta l'he treta de elpais.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario