martes, 9 de junio de 2020

El necessari antiracisme de proximitat


Pepe Reina és un porter de futbol del qual l'actuació més destacada que es recorda no és cap aturada èpica sinó un seguit d'acudits que començaven amb allò de "camarerooooo!". Últimament s'ha convertit en un dels tuiters de referència de VOX i té a bé celebrar amb entusiasme el suposat èxit de les convocatòries feixistes a l'Estat Espanyol. L'altre dia, però, va donar tota una lliçò de cinisme i condició esmunyedissa en fer una piulada de recolçament a la campanya #blacklivesmatter.

Això és una prova de l'extraordinari cinisme d'aquest personatge, que pocs dies després, en una altra piulada, proclamava provocativament que no és cap intel·lectual. I tant que no, això no cal ni dir-ho. De fet ostenta el típic antiintel·lectualisme de l'extrema dreta. Però no és només això: ens recorda que hi ha gent al voltant nostre que pot perfectament penjar un quadradet negre en solidaritat amb George Floyd mentre continua criminalitzant els menors extrangers no acompanyats, demanant que els immigrats no tinguen accés a la sanitat o deportacions massives. La solidaritat amb causes de moda percebudes com a remotes no obliga a res ni té cap conseqüència en la vida quotidiana.

És clar que el que està passant als Estats Units és... (L'article complet el trobareu a nosaltreslaveu.com fent clic ací)

No hay comentarios:

Publicar un comentario