viernes, 22 de noviembre de 2019

La ciclofòbia del PP

Text per al Va com va de Ràdio Gandia del 19 de novembre de 2019


L'altre dia em vaig topetar amb una notícia a la web de Ràdio Gandia que quasi em provoca una carcallada. Llig, textualment: "El PP de Gandia teme que el nuevo carril bici en el Grau provoque un 'caos circulatorio'". Vaja, ara que estan començant a deixar tranquil a Giuseppe Grezzi els populars de Gandia prenen el relleu. Contra el carril bici, origen de tots els mals.

Però de veres, què tenen els polítics del Partit Popular contra les bicis? És que no veien Verano azul en la infantesa? I de veres pensen que cap votant del partit popular es desplaça amb bicicleta? Comence a imaginar-me'ls protestant contra l'existència de la Volta Ciclista. Que tallen carreteres per a que passen bicicletes els hauria de semblar bolivariano, marxista, separatista, i noséquantes coses més.

Això de que els carrils bicis provoquen caos circulatori és un disbarat des de la seua mateixa formulació com a frase. Bàsicament perquè els carrils bici fomenten l'ús de mitjans de transport alternatius com, (oh, radicalisme esquerrà!) la bicicleta, però també d'altres, com el patinet. I mentre no es demostre el contrari una bicicleta o un patinet ocupen menys espai que un cotxe, especialment si aquest va ocupat per una sola persona. Per tant els carrils bici no només no generen caos, sinó tot el contrari, perquè redueixen la quantitat de cotxes en circulació i fan possibles i abellidores alternatives netes i saludables.

Perquè en les declaracions que he sentit, com sempre, i malgrat l'evidència, es torna a mostrar que la dreta valenciana troba impensable que puga haver gent que vaja a treballar o a l'institut en bicicleta. Plantegen el carril com si fos una espècie de cos estrany que només val per molestar, i per pertorbar els drets sacrosants dels cotxes, la manera espanyola de desplaçar-nos cremant gasolina que ens hem donat entre tots, els reis de la circulació. Que cal garantir que els vehicles d'emergència puguen arribar a tots els llocs? Clar. Però de veres que em costa creure que un carril bici ho puga fer impossible, i que l'ajuntament no ho haja tingut en compte.

Un nou carril bici sempre és una bona notícia. I estic segur que molts gandians i gandianes ho reben també així. Què li hem de fer, polítics del PP, Perico Delgado vive, la lucha sigue.




La foto del carril bici del Grau prové d'aquesta notícia: 
https://cadenaser.com/emisora/2019/11/14/radio_gandia/1573736284_772421.html

La foto de Pedro Delgado de pedrodelgado.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario